Vlaamse Kring Rijkevorsel © 2008 • contacteer ons    

 

Agenda

Standje op de Paasmarkt te Merksplas. Paasmaandag 2008.
naar de Agenda? Klik hier

 


Bevlaggingsacties

"Bevlaggingsacties"Vlaamse Kring Rijkevorsel is het lokale vervolg op Vlaanderen Vlagt. Net zoals Vlaanderen Vlagt gaan wij naar sportwedstrijden en evenementen om onze Vlaamse symbolen te promoten. 

Echter wij doen dit op lokaal vlak, in tegenstelling met Vlaanderen Vlagt die nationaal en zelfs internationaal werken.  Met deze, steeds positieve, acties bereiken we een groot deel van de bevolking. Een van de doelen is om gewoon te praten met de mensen.

Meedoen met onze actie's ? Klik hier en laat ons iets weten.


Vlaanderen Vlagt  

'Vlaanderen Vlagt' of 'VLČ' is een initiatief van Vlaamse vrienden. Zij willen door acties en promotiecampagnes de Vlaamse Leeuw verspreiden en de burger aansporen om op een vriendelijke manier zijn volkse identiteit te uiten. Bovendien verbroederen de Vlaamse vrienden tijdens hun acties in binnen- en buitenland met mensen van andere nationaliteiten. VLȒers supporteren voor Vlaamse vedetten, maar tonen uiteraard ook hun waardering voor knappe prestaties van niet-Vlamingen.

VLČ is in zijn werking volstrekt ongebonden. Onafhankelijk van welke partij/vereniging/organisatie dan ook. De werking van VLČ is louter gericht op het promoten en profileren van Vlaanderen in Vlaanderen en het buitenland.

VLČ doet dit door op evenementen met een sportief, cultureel of feestelijk karakter te 'vlaggen' met de Vlaamse Leeuw. Niet enkel zwaaien de VLČ'ers met vlaggen, ze bieden het publiek ook Vlaamse symbolen aan. Dat zijn vooral vlaggen, maar het kunnen evengoed petjes, fietswimpels, regenschermen of T-truitjes zijn met de Vlaamse Leeuw. VLČ wil de Vlamingen in de eerste plaats een prettig gevoel bezorgen bij hun Vlaming-zijn. Zo’n aanpak versterkt de identiteit van de Vlaming. VLČ neemt over de Vlaamse natie geen standpunt in, maar ervaart ze als een evidentie. Deze evidentie moet weliswaar tot bij de mensen worden gebracht.

De acties van VLČ hebben steeds een opbouwend, vriendelijk en liefst ludiek karakter. Door zelfverzekerd aanwezig te zijn wil VLČ de boodschap van een gezellig, open, bruisend, boeiend, waardevol en fascinerend land en volk nationaal en internationaal uitdragen. Het zij duidelijk dat agressie daarbij uit den boze is. Om deze 'boodschap' tot bij de mensen te krijgen, zoeken wij hen op en praten over Vlaanderen. We rekenen daarbij ook een beetje op de medewerking van de media. Maar altijd en overal: Vlaanderen en zijn uitstraling ten bate!

Steunen?

Alle steun voor dit unieke project is welkom op 'Vlaanderen Vlagt', rek.nr 418.9078059.72. Alvast dank en we geven u de garantie dat alle steun goed benut wordt, ten bate van Vlaanderen!

Meer weten?

Kan eenvoudig door contact met het secretariaat van Vlaanderen Vlagt: secretariaat@vlaanderenvlagt.org  of www.vlaanderenvlagt.org
VLČ is ook telefonisch te bereiken: 014 61 91 33   (ook fax en antwoordapparaat)

 

  

 

kg