Vlaamse Kring Rijkevorsel © 2008 ē contacteer ons    

 

Agenda

Standje op de Paasmarkt te Merksplas. Paasmaandag 2008.
naar de Agenda? Klik hier

 


Over ons: de Vlaamse Kring Rijkevorsel

De feitelijke vereniging werd opgericht eind januari 2001 en op donderdag 21 februari 2008 werd de naam veranderd in Vlaamse Kring Rijkevorsel, nadien goedgekeurd door de algemene ledenvergadering van 27 maart 2008. Met succes werken we al meer dan 8 jaar aan het bevorderen van de Vlaamse identiteit in de Noorderkempen.

* Wie zit er in het bestuur van de Vlaamse Kring Rijkevorsel?

voorzitter:                 Jurgen Van Leuven

secretaris:                Karl Geens

penningmeester:      Dirk Van Dijck

contacteer ons

* Wat is het doel van de Vlaamse Kring Rijkevorsel?

Vlaanderen uit te bouwen tot een onafhankelijke staat en opkomen voor de algemene belangen van het Vlaamse volk en de Vlaamse cultuur in alle -cultuurhistorisch gezien- Vlaamse gebieden. 

En dit door het organiseren van voordrachten, debatten, zangstonden, promotie- en verkoopstanden op markten, bevlagging rond 11 juli, bevlagging van (regionale) evenementen en sportwedstrijden, bijwonen van allerhande (nationale) manifestaties, etc...

 

BelgiŽ werkt niet meer...

Heel eenvoudig omdat de richting waarin Vlaanderen en WalloniŽ willen uitgaan totaal verschillend is. Men kan dit betreuren,maar niet ontkennen. Er zijn voorbeelden genoeg.

Vandaag wijst elke opiniepeiling op een groeiende aanhang van dat idee. (meer info klik hier)
Tot ver buiten de grenzen van de traditionele Vlaamse Beweging.


De Vlaamse Kring Rijkevorsel heeft zich tot doel gesteld om buiten de partijpolitiek met mensen door heen het hele maatschappelijke spectrum te ijveren voor een onafhankelijk Vlaanderen.

Wie wil meebouwen aan een pluralistische Vlaamse Beweging met een duidelijk project voor de toekomst, is meer dan welkom als passief of actief lid binnen de Vlaamse Kring Rijkevorsel.

 

 

kg